• Oznam

          • Milí rodičia, zákonní zástupcovia!

            Od 1. júna prídu do školy žiaci, ktorých zákonný zástupca vopred prihlásil. Ostatní žiaci zatiaľ budú pokračovať vo vyučovaní dištančnou formou. Vzhľadom na bezpečnosť Vášho dieťaťa, jeho spolužiakov a učiteľov Vás prosíme, aby ste dodržiavali nasledujúce pokyny vyplývajúce z Usmernenia Ministerstva školstva.

            Zákonný zástupca je povinný:

            1.predložiť pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni podpísané nasledujúce vyhlásenie, že žiak neprejavuje žiadne príznaky ochorenia. V prípade, že nemáte možnosť vytlačiť si ho, tak ho budete môcť vypísať ráno pred budovou školy (doneste si svoje písacie potreby).

            Vyhlásenie zákonného zástupcu

            https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/otvaranie-skol/Pr%C3%ADloha%202.pdf

            2.zabezpečiť, aby pri príchode a odchode zo školy bolo dieťa sprevádzané iba osobou žijúcou v spoločnej domácnosti s dieťaťom,

            3.v prípade, že je u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne informovať vyučujúceho a riaditeľa školy.

            4.rozlúčiť sa s dieťaťom pred areálom školy a dodržať časový rozpis príchodu do školy, ktorý je nasledovný:

            žiaci od 7:20 do7:45hod.

            5.počkať, či jeho dieťa prejde „vstupnou prehliadkou“ –odmeraním teploty.

            Žiak je povinný:

            1.pred vstupom do budovy školy prejsť zdravotným filtrom-žiakovi bude odmeraná teplota. Jeho telesná teplota musí byť do 37°C,

            2.dodržiavať potrebný odstup od ostatných,

            3.dezinfikovať si ruky pri vstupe do školy, ako aj viackrát počas dňa.

            Ďalšie opatrenia, ku ktorým sme ako škola pristúpili:

            1.prostriedky na dezinfekciu rúk budú zabezpečené,

            2.priestory školy budú počas dňa viackrát dezinfikované,

            3.žiaci budú rozdelení do skupín s počtom najviac 20 žiakov,

            4.na základe prihláseného počtu žiakov budú žiaci rozdelení do troch skupín,

            5.žiaci budú celý čas iba vo svojej skupine s jedným učiteľom počas celého týždňa,

            6.každá skupina bude mať prestávku v inom čase, aby sa nestretávali žiaci z rôznych skupín,

            7.každá skupina bude mať obed v inom čase, aby nedochádzalo ku kontaktu žiakov z rôznych skupín.

            Časový harmonogram jednotlivých ročníkov

            Skupina Koniec vyučovania Čas obeda

            1. 11:25 11:40-12:10

            2. 11:25 11:40-12:10

            3. 11:40 11:55-12:25

            https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/otvaranie-skol/organiz%C3%A1cia%20z%C5%A0.pdf

            Veríme, že spoločnými silami nasledujúce obdobie zvládneme.

          • Niečo o našej škole :)

          • Školu navštevuje 132 žiakov, vyučovanie prebieha v dvojzmennej prevádzke  v 9 triedach.

            Základná škola v Kamennej Porube Vám ponúka: V oblasti vzdelávania: - kvalifikovaný pedagogický kolektív- najnovšie metódy a formy vyučovania- ponuku cudzích jazykov (anglický)- príjem žiakov aj počas školského rokaZapojenie školy do projektov:- Národný projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov

            V oblasti vybavenosti: - moderné a príjemné prostredie –komunikácia učiteľa s rodičmi pomocou sociálnych sietí- stravovanie v školskej jedálni – obed- 4 triedy sú vybavené interaktívnymi tabuľami a dataprojektormi- počítačová učebňa, školská knižnica

            V oblasti mimoškolských aktivít: - široká ponuka záujmových krúžkov v počte 13 cez vzdelávacie poukazy:  športové, výtvarné,  počítačové, tanečné ,dramatické- organizácia výletov a exkurzií, školy v prírode 

            Viac informácií na telefónnom čísle 0908 463 481 alebo kaliasstefan@centrum.sk , https://zskamporuba.edupage.org 

          • Zápis žiakov do 1. ročníka šk. r. 2020/2021

          • Na základe usmernenia ministra školstva Branislava Gröhlinga sa zápis do prvého ročníka ZŠ uskutoční od 15. do 30.apríla a to bez osobnej prítomnosti detí s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení. Ideálne elektronickou formou. 

             

            Zápis do 1. ročníka sa uskutoční 23.apríla 2020 v čase od 8.00 hod do 13.00 hod. v priestoroch školy bez osobnej prítomnosti dieťaťa.

             

            Vyplníte prihlášku osobne v škole. Pri zápise budú dodržané všetky bezpečnostné opatrenia                           v súvislosti s koronavírusom. Čas, ktorý strávite v škole bude minimálny.Prosíme aj naďalej sledovať stránku školy.  

            Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania: 

            • zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy , najneskôr do 15. júna 2020,
            • ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebude pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

            Predčasné zaškolenie žiakov

            Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast sa nebude vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne.

          • Oznam:

          • Jarné prázdiny od 2.3.2020 do 6.3.2020. Vyučovanie sa začne 9.3.2020 (pondelok).

          • OZNAM

          • Chrípkové prázdniny od 20. 02. 2020 (štvrtok) do 26. 02. 2020 (streda). Začiatok vyučovania bude 27. 02. 2020 (štvrtok). 

          • OZNAM:

          • Predĺženie chrípkových prázdnin do konca týždňa. Začiatok vyučovania bude 17.2.2020 (pondelok).

          • OZNAM:

          • Chrípkové prázdniny od 5. februára 2020 do 11. februára 2020.

            Nástup do školy je 12. februára 2020.

          • Talenty 2020

          • HZOS - Hornozemplínske osvetové stredisko Vranov nad Topľou - streda, 29. januára 2020 - Výberové kolo okresnej postupovej súťaže a prehliadky hudobného folklóru detí TALENTY 2020 kategória: Ľudová pieseň Marcel Miľo 4.A ZŠ Kamenná Poruba. Príprava, nácvik a sprievod na akordeóne: tr.uč. Mgr. Anton Molčan

          • Vianočná besiedka

          • Vianoce sú pre každého symbolom lásky, štedrosti a pokoja. Aj žiaci našej školy, spoločne so svojimi učiteľmi a asistentmi, si na počesť týchto čarovných sviatkov pripravili krásny program. Nechýbal tanec, spev a v neposlednom rade dobrá nálada. 

          • Vianočná besiedka :)

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na Vianočnú besiedku, na ktorú si pre Vás naše šikovné deti spoločne so svojimi učiteľmi a asistentmi pripravili zaujímavé tanečné, ale aj spevácke a dramatické vystúpenie. Besiedka sa uskutoční 18.12.2019 v Kultúrnom dome v Kamennej Porube.

            Tešíme sa na vašu návštevu.

             

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ Základnej školy Kamenná Poruba 110  podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008  o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje žiakom Základnej školy Kamenná Poruba 110 riaditeľské voľno dňa 11.12.2019 /streda/.  Riaditeľské voľno sa udeľuje z prevádzkových dôvodov. 

            Mgr. Štefan Kaliaš ,riaditeľ školy

             

          • Mikulášska omša :)

          • Svätý Mikuláš nie je len o sladkostiach. Dňa 3.12.2019 si žiaci a učitelia ZŠ Kamenná Poruba uctili príchod sv. Mikuláša sv. liturgiou.

          • Školenie ;)

          • Preto,  že vo vyučovacom procese je stále čo zlepšovať,  naše učiteľky nelenia a neustále sa vzdelávajú. Dňa 26.11.2019 absolvovali školenie na MPC v Prešove.