• Úcta k starším

          • Natrhám si kvety pod lesom na stráni,

            vám starí rodičia, kytku dám do dlaní.

            Hoc vlas vám šedivie a zrak sa zakalí,

            prijmite od detí najkrajšie pozdravy.

            Prijmite kytičku, čo slzou prevlhla

            aj mne sa tískajú slzy tiež do hrdla.

            Nech sa vám predĺži životná vaša púť,

            želáme zo srdca, vaša vnučka i vnuk.

          • Prvá návšteva z družobnej školy ZŠ Ostrovany.

          • 27.októbra vedenie našej školy privítalo vzácnu návštevu zo ZŠ Ostrovany.

            Na prvú návštevu prišiel starosta obce Mgr. Rastislav Popuša  s pedagogickými asistentmi. Našim novým družobným priateľom sme ukázali priestory našej školy, oboznámili sme ich s históriou, súčasnosťou našej školy a samozrejme aj s novými plánmi a projektmi, ktoré nás v najbližšej dobe čakajú.

            Veríme, že družobné vzťahy medzi našimi školami sa budú rozvíjať a budú pokračovať ďalšími družobnými návštevami a už sa tešíme na návštevu v ZŠ Ostrovany.

             

          • Návšteva Hornozemplínskej knižnice :)

          • Dnešný deň nám spestrila návšteva Hornozemplínskej knižnice, ktorej sa zúčastnili žiaci 3.A, 4.Bš a 4.Cš triedy. Okrem krásneho, ale najmä poučného bábkového divadla o Čertovi Kolofonovy, vďaka ktorému bolo o zábavu postarané,  nám školský výlet spríjemnila aj medová výstava.  Vďaka nej sa deti naučili opäť niečo nové o prírode, ktorá nás obklopuje o včelách a o výrobe medu. Ako bonus bola aj nádherná výstava miestnej výtvarníčky a grafičky pani Daniely Petríkovej.

          • Svetový deň výživy

          • Jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravá výživa, na ktorú sa často zabúda. Práve preto si 16. októbra pripomíname Svetový deň zdravej výživy. Tento deň zdôrazňuje potrebu zdravého stravovania sa, pretože výživa je významným činiteľom životného štýlu, ktorý ovplyvňuje naše zdravie. V našom veku je vyvážená strava veľmi dôležitá, preto treba viesť i deti k tomu, aby si to osvojili.

            Naše pani kuchárky si pre nás pripravili zdravé pochúťky v podobe rôznych nátierok, ukážky zdravej desiaty a chutného jablkového koláča. To všetko sme mali možnosť ochutnať v komunitnom centre aj so zaujímavým výkladom. 

            Ďakujeme! 

          • Šarkaniáda 2021

          • Jeseň sa každoročne spája s púšťaním šarkanov. Naši žiaci tento rok netrpezlivo čakali na našu Šarkaniádu, ktorá sa uskutočnila dňa 12.10.2021. Atmosféru pri púšťaní nám spríjemnilo krásne jesenné počasie. Svietilo nám slniečko a pofukoval príjemný jemný vetrík.

            Deti si na túto akciu priniesli aj vlastných šarkanov, ktorých si vyrobili na výtvarnej výchove.

            Nad našimi hlavami sme videli vznášať sa aj jedného veľkého farebného šarkana, ktorý nám všetkým spríjemnil tento krásny jesenný deň. Už teraz sa tešíme na budúcu Šarkaniádu!

          • Plody jesene

          • Jeseň so sebou prináša nielen širokú paletu farieb, ale aj pesrý výber ovocia a zeleniny. Z tejto bohatej ponuky si určite každý vyberie niečo, na čom si pochutí. Mnohí si však ani neuvedomujú, ako veľmi tým prospejú svojmu zdraviu. Ovocie a zelenina obsahujú mnoho vitamínov a minerálnych látok prospešných pre naše zdravie a telo.

            Tento týždeň - od 11.10. - 15.10.2021 sme na našej škole pripravili malú výstavku darov, ktoré nám jeseň prináša a s našimi žiakmi máme možnosť sa potešiť tejto pestrofarebnej, chutnej  a hlavne zdravej kráse!

             

          • Futbalový zápas

          • Dňa 12.10.2021 sme prijali pozvanie na futbalový zápas medzi žiakmi našej školy a Spojenou školou internátnom vo Vranove nad Topľou  pod vedením Mgr. Viliama Moskaľa. V nádhernom jesennom počasí naši chlapci prehrali 13:14. Nešlo však až tak veľmi o výsledok, skôr o nadviazanie vzájomnej spolupráce a o nadviazanie nových kamarátskych kontaktov.

            Žiaci sa v popoludňajších hodinách šťastní rozišli a už teraz sa tešia na ďalší zápas.

          • Spolu múdrejší 2

          • Od októbra 2021 sa naša škola opäť zapojila do výzvy Ministerstva školstva - Spolu múdrejší 2, ktorej cieľom bolo prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v stanovenom rozsahu.

            Doučovanie sa realizuje v mimoškolských hodinách (v ranných aj popoludňajších) a je zamerané na predmety z hlavných vzdelávacích oblastí (jazyk a komunikácia, matematika a informatika, človek a spoločnosť, človek a príroda).

            Trvanie projetu je predbežne naplánované do decembra 2021.

            Viac : https://www.minedu.sk/spolu-mudrejsi-2/

          • OZNAM

          •  

                        Riaditeľstvo ZŠ Kamenná Poruba 110 v zastúpení Mgr.ŠtefanaKaliaša, Vám touto cestou oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení  niektorých  zákonov  v  znení  neskorších  predpisov udeľuje voľno žiakom na deň 14.09.2021. Riaditeľské voľno sa udeľuje z dôvodu návštevy Svätého Otca Františka v meste Prešov.

             

          • OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 bude dňa 2.9.2021 (štvrtok) o 8:00 hod v triedach so svojimi  triednymi učiteľmi. V triedach budú žiaci cca 1 hodinu a môžu odísť domov.

            Vážení rodičia, milé deti a žiaci!

            Dovoľte mi úprimne a srdečne Vás všetkých pozdraviť a žiakom školy a jej pracovníkom zaželať úspešné dni plné dobrého zdravia a šťastia.                                                                Milí rodičia, dovolím si Vás, ktorí ste otvorili brány Základnej školy v Kamennej Poruby, poprosiť a zároveň požiadať, aby ste vo Vašich rodinách vytvorili podnetné prostredie pre Vaše deti, prostredie, v akom zlosť a nenávisť nemajú svoje miesto, prostredie, ktoré praje rodine, láske, porozumeniu a jednote celej rodiny. Práve nezhody, hádky a konfliktné situácie v rodinách veľmi významne ovplyvňujú správanie Vašich detí počas vyučovania i mimo neho. Poprosím Vás o Vašu plnú dôveru k nám, pretože bez nej to jednoducho nejde!   

            Všetkým nám ide o vytvorenie čo najbezpečnejšieho prostredia v škole, preto budeme hneď od prvého dňa pri vstupe do školy robiť žiakom ranný filter (meranie teploty a dezinfekciu). Všetci žiaci, okrem žiakov s poruchou autistického spektra a žiakov so stredným a ťažkým stupňom mentálneho postihnutia, musia mať počas vyučovacieho procesu prekryté horné dýchacie cesty. Naďalej platí, že rodičia a cudzie osoby môžu do budovy školy vstúpiť len po dohode s riaditeľom školy a musia podpísať  Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka. 

             Pevne verím, že spoločne sa nám to podarí! Tak teda s chuťou do práce...

            Vedenie a zamestnanci školy

             Obedy sa vydávajú od 3.9.2021 (piatok).

            Informácie o hlavných podmienkach a opatreniach súvisiacich s ochorením Covid-19, ktoré pre tento šk. rok vydalo MŠVVaŠ v manuáli  ŠKOLSKÝ SEMAFOR   -  https://www.minedu.sk/data/att/20502.pdf

            Oznam podmienok vstupu do priestorov školy a školských zariadení - https://www.minedu.sk/data/att/20486.docx

          • Letná škola

          • Letná škola začne v riadnom termíne v pondelok 09.08.2021.

            Deti prichádzajú do budovy tak ako na vyučovanie na 7:30 hod.

            Do projektu Letná škola sa zapojilo 419 základných škôl z celého Slovenska. Letná škola sa na našej škole konala počas dvoch augustových týždňov (09.-20.08.2021).

            Aj v tomto roku bolo cieľom projektu pomôcť vyrovnať rozdiely vo vedomostiach a zručnostiach žiakov, ktoré vznikli, alebo sa prehĺbili v dôsledku pandémie, pripraviť ich na nachádzajúci školský rok a ponúknuť deťom zmysluplné voľnočasové a výchovno-vzdelávacie aktivity.

            Veľký dôraz bol kladený najmä na upevňovanie vedomostí a zručností.

          • KONCOROČNÝ VÝLET V NEZBUDSKEJ LÚČKE

          • Náš plán, navštíviť "rozprávkový les" v Nezbudskej Lúčke, sa konečne po roku túžob naplnil. 

            25.06.2021 sme sa mohli spoločne tešiť z rozprávkových domčekov a ich roztomilých rozprávkových obyvateľov, ktorí zaujali a rozosmiali spevom a tancom nielen deti, ale aj nás dospelých.

            Výlet sa vydaril a my budeme ešte dlho spomínať na Šípkovú Ruženku, na Tri prasiatka, na Kubka a Maťka, Ferda Mravca, Kocúra v čižmách.....

          • Exkurzia Osvienčim

          • Atmosféru a prostredie koncentračného tábora v poľskom Osvienčime sme priblížili zamestnancom školy. V stredu 30.6.2021, skoro ráno, sme autobusom vycestovali na štvorhodinovú cestu. Po príchode do cieľa nás čakala prehliadka tábora so zaujímavým výkladom. Aj vďaka nemu to bol nezabudnuteľný zážitok. Naša cesta pokračovala  do Krakova, aby sme si pozreli historické centrum tohto veľkomesta. Plní dojmov a príjemne unavení budeme spomínať na výlet, ktorý nám pripomína, že pokoj a sloboda medzi národmi sú veľmi dôležité hodnoty, treba si ich chrániť a nedovoliť, aby ich niekto spochybňoval a nevážil si ich.     

          • MATEMATIKA HRAVOU FORMOU

          • Žiaci prvého a druhého ročníka sa takto hravou formou doučujú matematiku na našom školskom dvore. Učenie bola hneď zábava ! 

          • 1. jún - DEŇ DETÍ

          • V utorok, 1. júna sme s deťmi oslávili Medzinárodný deň detí. Pán starosta a náš pán riaditeľ nám zabezpečili sladkú odmenu - stroj na cukrovú vatu a tak sme sa oblizovali celý deň až za ušami! Deti si užili skvelý deň plný hier a zábavy. 

          • Rozvojový projekt ,,Spolu múdrejší“

          • Cieľom výzvy bolo podporiť školy, ktoré budú prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov ohrozených školským neúspechom, resp. s nedostatočným dištančným vzdelávaním, vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v stanovenom rozsahu.

            Z rozvojového projektu sme získali finančné prostriedky vo výške 4 400 €.

            Realizácia projektu: apríl – jún 2021

            Podrobnejšie informácie o projekte:

            https://www.minedu.sk/vyhodnotenie-vyzvy-spolu-mudrejsi/

          • Deň s pánom farárom

          • V mesiaci máj sme pod vedením pána farára navštívili cintorín a kostol. Žiaci sa pomodlili, obdivovali krásy kostola v Kamennej Porube a tiež sa naučili, čo sa v kostole smie a čo sa naopak, nesluší. Ďakujeme!

          • Dištančné vzdelávanie žiakov ZŠ Kamenná Poruba

          • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov, že po konzultácii s RÚVZ vo Vranove nad Topľou prechádza celá škola od 4.6.2021 na dištančné vzdelávanie. 

            Odôvodnenie: Škola bude v danom termíne uzavretá z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19. Žiaci sú v danom období v domácej izolácii a musia dodržiavať karanténne opatrenia. 

          • DEŇ S DOPRAVOU

          • Dňa 24.mája sme mali so žiakmi 3. a 4. ročníka besedu na tému Deň s dopravou. Tento deň sa niesol v znamení dopravných značiek, semaforov a zábavných úloh. Zopakovali sme si, ako sa majú chodci správať v cestnej premávke a čo znamenajú značky a zariadenia na ceste.

            Ako chodci by sme tiež mali vedieť určité pravidlá cestnej premávky, aby sa na nám na ceste nestalo nešťastie.