• Pesničkový Mikuláš

          • Dňa 9.12. sme sa spolu s našimi žiakmi vybrali na vystúpenie v kultúrnom dome vo Vranove nad Topľou.Stretli sme sa s čarovnými hrdinami. Nechýbal Mikuláš, čerti, ježibabaa pani Zima so svojimi Vločkami. Svojim krásnym vystúpením nám navodili tú pravú vianočnú náladu. 

          • CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY

          • Vedenie Základnej školy, Kamenná Poruba110 ,093 03 vo Vranove nad Topľou oznamuje, že v zmysle Metodického usmernenia č. 15/2015-R z 31.10.2005 a odporúčania RÚVZ vo Vranove n/T prerušuje vyučovanie a vyhlasuje chrípkové prázdniny z dôvodu vysokého nárastu počtu chorých žiakov . Vyučovanie sa prerušuje v termíne od 14.12.2022 do 20.12.2022. Nástup do školy je v stredu 21.12.2022.

             

            Ďakujeme za pochopenie

          • MIKULÁŠ 2022

          • Tešia sa na neho tisíce detí, no nie len oni. Svojich oduševnených priaznivcov má určite aj medzi nami. Mikuláš prináša do domu radosť a pocit očakávania, každoročne presne v ten istý deň – 6. decembra. Na Slovensku i v okolitých krajinách sa na tento sviatok tešia najmä deti, pre ktoré je deň sv. Mikuláša symbolom sladkostí, ovocia a iných darčekov. Zvykom je očistiť si topánky, dať ich večer do obloka a ráno si v nich nájsť milé prekvapenie.

            Od samého rána panovala na našej škole sviatočná nálada. Všetci sa tešili na vzácnu návštevu v škole - pána s bielou bradou. Síce prišiel bez snehu a bez koča, ale zato s čertom a anjelikmi s plným košom dobrôt pre každú triedu. Tá si však balíčky od Mikuláša musela zaslúžiť básničkou, pesničkou... Nálada bola úžasná, kôš s dobrotami od Mikuláša ostal prázdny a Mikuláš sa s nami milo rozlúčil. Sľúbil, že sa opäť o rok vráti. A my sa tiež samozrejme tešíme na jeho návštevu.

            Ďakujeme Mikuláš, čertík a anjelici!

          • FUTBALOVÝ TURNAJ

          • Dňa 30.11.2022  sa naši žiaci  zúčastnili futbalového turnaja, ktorý organizovala  Spojená škola internátna vo Vranove nad Topľou v Mestskej športovej hale.

            Turnaja sa zúčastnilo týchto 8 družstiev: SŠI MEDZILABORCE, SŠI SVIDNÍK, SŠ VEĽKÉ KAPUŠANY, SŠ MATICE SLOVENSKEJ PREŠOV, SŠI MASARYKOVA PREŠOV, ZŠ KAMENNÁ PORUBA, OZ NÁŠ SVET a SŠI VRANOV NAD TOPĽOU.

            Konečné poradie:

            1. miesto: SŠI MEDZILABORCE

            2. miesto: OZ NÁŠ SVET

            3. miesto SŠ MATICE SLOVENSKEJ PREŠOV 

          • ZDRAVÁ VÝŽIVA v našej škole

          • Vrámci týždňa zdravej výživy v októbri 2022 na našej škole prebehla beseda so žiakmi o zdravej výžive. Aj deti v našej škole vedia, že zdravá strava je pre ich telo veľmi dôležitá.

            So žiakmi sme diskutovali napríklad o najvhodnejších druhoch desiaty, čo je dobré jesť na obed, prečo je mlieko zdravé, aké prospešné sú ryby, ale aj o tom, že sladkosti nemusíme nutne vyradiť z jedálnička, len ich treba jesť striedmejšie. Ukázali sme si potravinovú pyramídu a čo znamenjú jednodlivé poschodia na nej.

            Po besede sme si trochu zasúťažili s lúpaním jabĺčok, ktoré sme si potom vychutnali ako zdravý olovrant. Nakoniec sme si vymaľovali našu vlastnú potravinovú pyramídu.

          • IKEBANY v 2.A

          • Trieda 2.A spolu s pani učiteľkou vyrobili takéto krásne ikebany pri príležitosti Všetkých svätých.

          • OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

          • Ako každý rok, aj tento naša škola v spolupráci s obecným úradom potešila dôchodcov v obci Kamenná Poruba milým balíčkom s prekvapením. 

            Našich najstarších prekvapili žiaci našej školy spolu s učiteľkami a asistentkami a spríjemnili im tak deň. 

          • ŠARKANIÁDA 2022

          • V stredu, 19.10. sa naše pohľady opäť upreli do výšin neba. Každoročne je jeseň v našej škole spätá s púšťaním šarkanov. Privítalo nás typické jesenné počasie, ale jemný dáždik nám ani našim šarkanom neprekážal. Vetrík im pomohol vzlietnuť do výšok a potešil opäť naše oči. Deti si priniesli vlastných šarkanov, ktorých usilovne maľovali, farbiliy strihali a lepili na výtvarných výchovách. Mnohe deti ukázali svoje kreatívne vlohy. 

            Keďže papierové šarkany mali s letom technické problémy, pani učiteľky doniesli aj špeciálne šarkany, ktoré nám vyrazili dych. 

            Už teraz sa tešíme na Šarkaniádu 2023 !

          • PLODY JESENE

          • Jeseň sa už stihla obliecť do krásnych farebných šiat a jesenná príroda sa pýši svojimi bohatými  a chutnými plodmi. Kúsok z tejto krásy sme si do našej školy priniesli v podobe vetvičiek, farebných listov a plodov. Na našej chodbe sme si z nich vytvorili svoj vlastný jesenný kútik.

            Naši žiaci jesennú výstavku plodov obohatili o figúrky z gaštanov, žaluďov a šišiek, ktoré vyrábali so svojimi pani učiteľkami. Výstavka jesenných plodov nám spríjemnila interiér školy, ktorý je ladený v jesennom duchu.

            Kde-tu vidieť aj nejaké to strašidielko, ktoré predstavuje sviatok Halloween. 

             

          • Začiatok školského roka 2022/2023

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutočnilo v pondelok 5.9.2022 o 8.30 hod. v areáli školy pri hlavnom vchode. Všetkým prítomným sa prihovoril riaditeľ školy Mgr. Štefan Kaliaš a starosta obce Kamenná Poruba Zdeno Gaďo. Po skončení slávnostnej časti išli žiaci 1.ročníka  do tried spolu so svojimi triednymi učiteľkami, kde sa dozvedeli ďalšie informácie.

            Vyučovanie začína v utorok 6.9.2022 o 7:45 hod. Od utorka 6.9.2022 bude v prevádzke aj školská jedáleň.

          • Koniec LETNEJ ŠKOLY

          • Naša Letná škola 2022 úspešne skončila v piatok 19.augusta.

             

            Cieľom letnej školy, ktorá sa organizovala vo vyššie spomenutom termíne, bolo poskytnúť žiakom možnosť na osvojenie, upevnenie vedomostí, zručností a spôsobilostí žiakov, ako aj na vzdelávanie. Žiakom sme týmto chceli poskytnúť aj možnosť adaptácie na začatie nového školského roka a to najmä po stránke socializačnej a vzdelávacej.

          • Dopravná výchova 2022

          • Dňa 30.5. si trieda 4.A spolu so svojou triednou učiteľkou zopakovali pravidlá cestnej premávky na besede o dopravnej výchove. Žiaci si zopakovali ako sa bezpečne správať na chodníku, či vozovke. Nacvičovali si reálne dopravné situácie v úlohách účastníkov cestnej premávky. 

            Na záver si spoločne nakreslil a vysvetlili význam niektorých dopravných značiek.